miranda-schenk-2.png 

In de jaren 80 ben ik gestart bij de Nederlandse Spoorwegen. Door de jaren heen vervulde ik verschillende functies waarbij veiligheid en vakmanschap een steeds belangrijker onderdeel uitmaakte van mijn werk. Als manager Service & Operations stuurde ik indirect verschillende functiegroepen aan zoals machinisten, conducteurs en Service & Veiligheidsmedewerkers. Daar was vakmanschap en de wijze waarop medewerkers hier in de praktijk uitvoering aangaven, een veel besproken onderwerp. Als verantwoordelijk manager van de landelijke reiniging van treinen, stond veiligheid dagelijks op de agenda. Zeker met de inhuur van een externe partij en reiniging in de nacht, was het risico op onveilige situatie groot.

Na een lange carrière bij NS, ben ik na een kort uitstapje in een andere sector, weer met veel plezier terug gekeerd in het OV.

In mijn huidige functie als Operationeel Manager in de concessie DMG bij Qbuzz mag ik oa de Merwedelingelijn, de enige treinexploitatie van Qbuzz aansturen. Een mooie uitdaging waarbij veiligheid bij de modaliteit trein als basis dient om het bewustzijn binnen Qbuzz te verhogen. Denken en handelen vanuit veiligheid is nog niet iets vanzelfsprekends. Door het onderwerp (on)veiligheid bespreekbaar te maken, incidenten uitgebreid te evalueren en naar ons eigen gedrag te kijken, maken we stappen in het veiligheidsbewustzijn van onze organisatie.

Met deze ervaring wil ik mij graag inzetten voor het verhogen en verbeteren van veiligheid en vakmanschap binnen het railvervoer.